Over ons

Westalu is al vele jaren een actieve en succesvolle Reynaers Partner. Een firma die het vertrouwen geniet van steeds meer bouwers en verbouwers. Het partnership met Reynaers Aluminium was voor hen een niet meer dan logische keuze.

“Het label Reynaers Partner dat ons door Reynaers Aluminium werd toegekend betekent veel meer dan alleen maar een sticker aan de deur,” zegt zaakvoerder Ken Thys. “Die erkenning wijst op een nauwe samenwerking tussen een absolute topspeler in aluminium profielen enerzijds en de aluminium specialist anderzijds die borg staat voor een correcte constructie en plaatsing van aluminium ramen en deuren.”

De firma Westalu vindt haar oorsprong drie generaties terug. Eerst was er grootvaders bedrijf Hout + Bouw pvba, algemene aannemer in schrijnwerken. In 1990 richtte zoon Leo Thys de firma Westalu op en werd gestart met het vervaardigen van aluminium ramen. En in 2000 werd de derde generatie, met kleinzoon Ken Thys als medewerker, in de zaak betrokken. Hij heeft ondertussen het roer als zaakvoerder overgenomen.

Westalu kantoor 2

“Alles begint met advies,” aldus Ken Thys. “Mensen hebben nood aan duidelijkheid en samenhang. Daarom is onze adviserende rol van cruciaal belang. Wij ontvangen onze potentiële klanten in onze vestiging te Westerlo voor een uitvoerig gesprek. Wij zijn een relatief klein bedrijf en kunnen daardoor veel aandacht besteden aan de klant. Het dossier wordt door eenzelfde persoon opgevolgd, van de bespreking van de offerte tot de eindoplevering van de werken.”

“Samen met de kandidaat bouwer of verbouwer bestuderen we eigenlijk elk aspect van het bouwplan tot in de kleinste details.,” vervolgt Ken Thys. “Wij gaan ter plaatse om alle metingen uit te voeren, waarna wij de haalbaarheid van het project onderzoeken en wijzen op alle parameters waarmee we rekening moeten houden. We geven daarbij kostbare tips op het vlak van stijl en esthetiek, comfort en functionaliteit, energiezuinigheid en isolatie.”


We geven daarbij kostbare tips op het vlak van stijl en esthetiek, comfort en functionaliteit, energiezuinigheid en isolatie.

“Door constante bijscholing van Reynaers blijven we steeds op de hoogte van de nieuwste evoluties op het vlak van duurzaam bouwen. Finaal komen we tot een coherent en transparant voorproject dat beantwoordt aan de hedendaagse vereisten inzake kwaliteit, duurzaamheid en comfort. Na de goedkeuring van de klant kunnen we dan tot actie overgaan, te beginnen met de productie en het assembleren van het schrijnwerk en de bestelling van het glaswerk.”

Westalu kantoor 3

Dankzij de juiste technische uitrusting en de vakkundige ploeg van het bedrijf, en mede door de professionele begeleiding van Reynaers kan je bij Westalu rekenen op een correcte uitvoering van het bouwproject. De Reynaers Partner beschikt over de nodige infrastructuur en competentie om elk raam en elke deur op maat te fabriceren.

De plaatsing van het schrijnwerk wordt door de firma Westalu letterlijk volgens het boekje uitgevoerd. Ken Thys: “Wij staan erop om alle afspraken scrupuleus te respecteren. Niets wordt aan het toeval overgelaten. We streven naar een goede relatie met de bouwheer tijdens het hele bouwproces en blijven ook daarna voor hem beschikbaar.”